شرکت رعد، یکی ازبزرگترین تولیدکننده تجهیزات صنعتی تابلو برق در خاورمیانه است. یکی از محصولهای اصلی این شرکت، ترمینالهای ریلی است که شامل دو نوع ترمینال پیچی و ترمینال فشاری میشود. در زیر، تصویر یک ترمینال فشاری برای سیم سایز ۲/۵ نشان داده شده است.
ترمینال فشاری، از یک بدنه پلاستیکی، تیغه رسانای جریان (current bar)، دو کلمپ فشاری و پینهای آزاد کننده سیم (پینهای قرمز رنگ داخل تصویر) تشکیل شده است. برای قرار دادن سیم در این ترمینال، تنها کافی است که سر سیم را داخل ترمینال وارد کنیم. در این حالت، سر سیم بین کلمپ و تیغه جریان قرار میگیرد. کلمپ فشاری، همچون فنر پیچی فشرده است و به سیم نیرویی وارد میکند که مانع خروج آن میشود. برای آزاد کردن سیم، با فشار پینهای آزاد کننده، کلمپ فشرده میشود و سیم را رها میکند و میتوان سیم را بیرون کشید. اجزای این ترمینال، در شکل دو، نشان داده شده است.
یکی از چالشهای فعلی این شرکت، مونتاژ کلمپ فشاری داخل ترمینال است. برای قرار دادن کلمپ، ابتدا باید آن را کمی خم کرد و سپس با اعمال نیروی مناسب، در محل خود در ترمینال قرار داد. در حال حاضر به علت ظرافت کلمپ و کنترل نیروی میزان خم شدن، این کار به صورت دستی انجام میشود.
مساله مد نظر شرکت رعد، پیشنهاد یک ایده مبتنی بر سیستمهای رباتیک و مکاترونیک، برای مونتاژ خودکار کلمپ در ترمینال است. این مساله، به طور خاص برای کلمپهای سیم سایز ۲/۵ تعریف شده است. لازم به ذکر است که محل قرارگیری و زاویهی کلمپ، در ترمینالهای سیمهای متفاوت، ممکن است متفاوت باشد. در شکل سوم، کلمپ و ترمینال، به صورت مونتاژ نشده، نشان داده است.
این مساله، شامل یک هدف اصلی و چند هدف تکمیلی است. تمامی ایدههای ارسال شده، باید بتوانند هدف اصلی را با راه حلی منطقی و قابل پیادهسازی، حل کنند. در صورت قبولی راه حل پیشنهادی برای هدف اصلی، پیشنهاد راه حل قابل پیادهسازی برای هدفهای تکمیلی، امتیاز اضافه خواهد شد.
تعریف هدف اصلی:
این مساله به طور خاص، برای ترمینال فشاری سیم سایز ۲/۵ تعریف شده است. هدف جا زدن کلمپ فشاری در جای خود در ترمینال است. میتوانید فرض کنید که کلمپ و ترمینال، از قبل از جای مشخصی و به صورت مد نظر شما، قرار گرفتهاند و راه حل پیشنهادی شما، تنها باید کلمپ را به میزان مناسب خم کند و سپس در جای خود در ترمینال قرار دهد.
هدفهای تکمیلی:
در صورت تحقق هدف اصلی، تحقق هدفهای زیر امتیاز اضافی خواهند داشت. هدفهای تکمیلی، به ترتیب اهمیت آورده شدهاند.
- همانطوری که گفته شد، جای کلمپ و حتی شکل آن، در ترمینالهای متفاوت، ممکن است فرق داشته باشد. راه حل پیشنهادی، بهتر است که قابلیت استفاده برای مونتاژ چند نوع ترمینال مختلف، استفاده شود.
- در هدف اصلی، فرض شد که کلمپ و ترمینال در جای مناسبی قرار داد. این فرض مستلزم آن است که یک نیروی انسانی، آنها را در جای مناسبی قرار دهد. راه حل پیشنهادی، بهتر است که نیاز به چینش دستی نداشته باشد.
- در هدف اصلی، تنها بر روی مونتاژ کلمپ تمرکز شده است؛ در حالی که ترمینال فشاری شامل دو قطعه دیگر هم میشود. راه حل پیشنهادی، بهتر است که بتواند تمام قطعهها را مونتاژ کند.
نحوه ارزیابی:
- قابل پیادهسازی و منطقی بودن روش پیشنهادی برای مساله اصلی.
- سادگی و در عین حال، کارآمدی طرح پیشنهادی.
- هزینه مورد نیاز برای ساخت مکانیزم روش پیشنهادی برای مساله اصلی.
- تحقق هدفهای تکمیلی و هزینه مورد نیاز برای آنها.
- نیاز به حداقل نیروی انسانی.
- پیشنهاد یک روش خودکار مبتنی بر سیستمهای مکاترونیکی/رباتیکی برای خم کردن کلمپ فشاری و قرار دادن آن در ترمینال.
دریافت مستندات تکمیلی:
- ویدیویی از نحوه مونتاژ دستی کلمپ فشاری: پیوند دریافت
- نقشههای CAD کلمپ: پیوند دریافت
- برای دانلود قوانین بر روی این پــیـــونــدـ کلیک کنید. (آخرین بهروزسانی: ۱۴۰۲/۰۱/۰۴)
در صورت وجود داشتن هر گونه سوال یا ابهام فنی در مورد این چالش، میتوانید با جناب آقای مهندس رستمپور، مدیرمهندسی تولید شرکت رعد، با شماره ۰۹۱۳۱۰۳۱۴۸۲ تماس بگیرید.
شماره تماس:
در صورت وجود داشتن هرگونه سوال یا ابهام در مورد روند مسابقه، میتوانید از طریق کانالهای اعلام شده با برگزارکنندگان مسابقه تماس بگیرید.
برای دانلود قوانین بر روی این پــیـــونــدـ کلیک کنید. (آخرین بهروزسانی: ۱۴۰۲/۰۱/۰۴)